• Goede prijs/kwaliteit
  • Persoonlijk advies
  • Eigen productielijnen
  • > 50 jaar ervaring
Trusted Shops Klantenbeoordeling 4.54 / 5.00 of 366

Direct Advies? Neem dan contact met ons op

Prijzen zijn Incl. BTW Excl. BTW
Damwand dakplaten  35/1035

Meer afbeeldingen

Damwand dakplaten 35/1035

Afhalen: Binnen 1 á 2 werkweken leverbaar
Levertijd: Doorgaans binnen 1 à 2 werkweken leverbaar
Totaal Vanaf: per m2

Vanaf: Excl. BTW: € 9,20 Incl. BTW: € 11,13 per m2

Damwand dakplaat 35/1035.

* Verplicht

Totaal Vanaf: per m2

Vanaf: Excl. BTW: € 9,20 Incl. BTW: € 11,13 per m2

+ -
Opp. in m2 Prijs per m2
Please choose product option(s).
Beschrijving

 

Damwandplaten zijn geprofileerde metalen platen voorzien van een coating welke in dak of wanduitvoering geproduceerd kunnen worden. Door het profileren verkrijgt de metalen plaat zijn sterkte, stabiliteit en vorm. De keuze in vorm is enorm zoals onder andere: trapezium, punt, golf en zelfs dakpan. Doordat deze damwandplaten worden voorzien van een overlap zijn ze te gebruiken als wind- en waterdichte dakbedekking of wandbekleding voor hallen, loodsen, schuren, stallen, tuinhuizen, overkappingen en carports ook worden deze damwandplaten steeds meer toegepast in de woningbouw. Damwandplaten zijn voordelig in prijs, duurzaam, snel leverbaar en eenvoudig te monteren.

Anti-condensvilt

Enkele type dakplaten kunnen aan de binnenzijde worden voorzien van een anticondensvilt om het neerdruppelen van condens te voorkomen. Anticondensvilt is niet geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes of in ruimtes met een permanent hoog vochtgehalte, waar geen ventilatie plaatsvind en/of de absorptievlakte niet kan drogen. Anticondensvilt is wel toepasbaar bij een luifel/overkapping met een (beperkte) vochtbelasting. De lichtgrijze anticondensvilt bestaat uit vezels die over de eigenschap beschikken om vocht op te nemen. Wanneer de temperatuur stijgt en er sprake is van ventilatie wordt het opgenomen vocht waar aan de omgeving afgestaan. Afgezien van de goede vocht opnemende eigenschappen is het anticondensvilt ook geluidsabsorberend. Bij kopse overlappen en uiteinden boven de goot (over een breedte van minimaal 200mm) is het belangrijk dat dit gedeelte van het anticondensvilt wordt bewerkt met een hete lucht föhn. Door de verhitting van het vilt zal deze vervormen en op deze behandelde plaats geen vocht meer opnemen.

Kwaliteit + Montage

Wij adviseren een dakhelling van minimaal 10º. Bij deze dakhelling kunt u de standaard nylon kleurkop schroeven gebruiken welke in het dal worden bevestigd. Damwandplaten zijn in enkele gevallen ook toepasbaar bij een dakhelling van <10º echter adviseren wij u om bij deze toepassing advies te vragen bij onze afdeling verkoop of een mail te sturen (klik hier). De damwandplaten dienen gemonteerd te worden tegen de overheersende windrichting in (dus de overlap tegenovergesteld aan de windrichting). Bevestiging van de damwandplaten gebeurd met onze speciale nylon kleurkop schroeven in de lage dal van de profielplaat. De maximale toelaatbare overspanning van de damwandplaten is onder andere afhankelijk van het windgebied (Nederland is opgedeeld in 3 windgebieden).

Aantal schroeven: Gem. 7 per m²

Eigenschappen

Werkende breedte: 1035mm
Staaldikte: 0.55mm
Profielhoogte: 35mm
Gewicht: 5.20kg/m²