• Goede prijs/kwaliteit
 • Persoonlijk advies
 • Eigen productielijnen
 • > 50 jaar ervaring
Trusted Shops Klantenbeoordeling 4.55 / 5.00 of 400

Direct Advies? Neem dan contact met ons op

Prijzen zijn Incl. BTW Excl. BTW

Isolatieplaten

Tabel List
SAF PIR 40mm
SAF PIR 40mm isolatieplaten
Totaal Vanaf: per m2

Vanaf: Excl. BTW: € 11,55 Incl. BTW: € 13,98 per m2

  Op voorraad
Efisol
ASW PIR FR Isolatieplaten
Totaal Vanaf: per m2

Vanaf: Excl. BTW: € 12,10 Incl. BTW: € 14,64 per m2

Selthaan megaplus isolatieplaten
Kingspan (Selthaan) megaplus isolatieplaten
Totaal Vanaf: per m2

Vanaf: Excl. BTW: € 10,75 Incl. BTW: € 13,01 per m2

Selthaan megaplus B isolatieplaten
Kingspan (Selthaan) megaplus B isolatieplaten
Totaal Vanaf: per m2

Vanaf: Excl. BTW: € 19,70 Incl. BTW: € 23,84 per m2

Rockwool MetaalbouwSysteem 209 DUO (SONO) isolatieplaten
Rockwool MetaalbouwSysteem 209 DUO (SONO) isolatieplaten
Totaal Excl. BTW: € 742,50 Incl. BTW: € 898,43 per stuk
per pallet
Tabel List

 

Toepassing van isolatieplaten

Isolatieplaten worden toegepast in hallen, loodsen, schuren, stallen, maar ook in woningen en kantoorpanden. Isolatieplaten worden geproduceerd uit o.a. PIR hardschuim en steenwol. De harde isolatieplaten uit PIR kunnen worden toegepast voor het thermisch isoleren van o.a. hellende daken, vlakke daken, wanden, een plafond, zolder, spouwmuur, keldermuur of fundering. Steenwolisolatieplaten kunnen worden toegepast als thermische, brandwerende en/of akoestische isolatie voor metalen gevels met binnendozen.

Zie onze productvideo voor een samenvatting van de toepassingen en eigenschappen van isolatieplaten:

Voordelen van PIR isolatieplaten

PIR is een verbeterde versie van PUR isolatie. PIR heeft een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid, voornamelijk doordat het veel minder rookt.  PIR hardschuim isolatieplaten hebben als voordeel dat ze zeer goede isolerende eigenschappen hebben in vergelijk met andere isolatiematerialen. Hierdoor kan je met dunnere platen werken en ruimte besparen. In de verwerking betekent dit dat je met lichte en sterke platen werkt, waar geen schadelijke vezels vanaf komen en die geen irritatie of jeuk veroorzaken.

Wat biedt Huisman?

Huisman heeft een compleet aanbod aan PIR hardschuim isolatieplaten, van brandklasse F tot en met B. Dus ook waar hoge eisen worden gesteld aan de brandveiligheid van het pand kan worden voldaan aan de Europese brandklasse B. De dikte van de isolatieplaten is een belangrijke eigenschap die voor een groot gedeelte de isolatiewaarde bepaalt, met diktes leverbaar van 25 tot 100 mm. De platen zijn één meter twintig breed en hebben een variabele lengte tot en met twaalf meter. Als cachering, oftewel afwerking van de isolatieplaat, kan worden gekozen tussen alu stucco of alukraft, waar een witte alu stucco toplaag een hoogwaardiger eindresultaat met een licht uiterlijk geeft. Steenwolisolatieplaten biedt Huisman met een brandklasse A in een dikte van 130, 150 en 170mm.

Huisman biedt in samenwerking direct met de producent meerdere producten die volledig afgestemd kunnen worden op jouw situatie. We leveren het compleet programma inclusief bijhorende montageprofielen en bevestigingsmiddelen. Samen met ons aanbod in dakbedekking, wandbekleding, staal, hout, multiplex, kozijnen, schuifdeuren en bevestigingsmiddelen bieden we je het voordeel dat je op één adres al je benodigdheden voor voordelige groothandelsprijzen direct kunt ophalen, of snel bezorgd kunt krijgen.

Bent u op zoek naar isolatieplaten of toebehoor en u vindt dit niet in onze webshop? Stuur u  ons dan gerust een mail op bouwmaterialen@huisman.nl en wij kijken voor u of wij u kunnen helpen. Natuurlijk kunt u ook bellen of in persoon langskomen, u hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Producent   Unilin Unilin Kingspan Kingspan Kingspan Kingspan Rockwool Rockwool
Type   SAF ASW Alu Megaplus SE Megaplus HD Megaplus B Metaalbouw DUO Metaalbouw SONO
Kern   PIR PIR PIR PIR PIR PIR Steenwol Steenwol
Brandklasse   D B (end use) F B (end use) B (end use) B (product) A
Cachering Zichtzijde Alukraft Wit alu stucco Alukraft Wit alu stucco Wit alu stucco Wit alu stucco Harde toplaag Akoestisch open
  Andere zijde Alukraft Zilvergrijs alu stucco Alukraft Blank alu stucco Wit alu stucco Blank alu stucco Flexibel Flexibel
Afmetingen Breedte (mm) 1.200 1.200 1.200 1.200 1.200 1.200 500 - 600 500 - 600
  Lengte (mm) 4.500 2.000 - 7.000 1.200 - 12.000 1.200 - 6.500 1.200 - 6.500 1.200 - 6.500 1.200 1.200
  Dikte (mm) 40 30 - 40 - 50 - 60 - 70 - 80 25 - 30 - 40 - 50 - 60 - 80 - 100 30 - 40 - 50 - 60 - 70 30 - 40 - 50 - 60 - 80 30 - 40 - 50 - 60 130 - 150 - 170 130 - 150 - 170

Meer informatie over Kingspan Selthaan

Kingspan Selthaan isolatieplaten bestaan uit harde platen met hoogwaardig PIR hardschuim. U kunt harde isolatieplaten gebruiken voor het thermisch isoleren van onder andere hellende daken, vlakke daken, een plafond, een zolder of juist uw wanden. Gebruik in de agrarische sector vergt specifieke eisen omtrent het beperken van bewaarverliezen als gevolg van vochtverlies, rot of ziektes. Daarom spelen in die gevallen de factoren ventilatie en opbouw van de constructie ook mee in het kiezen van de juiste isolatiematerialen. Kingspan Selthaan Megaplus en Kingspan Selthaan Megaplus B  bieden de volgende voordelen:

 • Rot- en schimmelvrij
 • Eenvoudig te reinigen
 • Chemisch bestand tegen de meeste logen, zuren en zouten
 • Minder rookontwikkeling bij brand ten opzichte van PUR isolatie, dankzij de PIR isolatie
 • Betere weerstand tegen vuur / vlammen
 • Brandklasse die voldoet aan de nieuwe eisen rondom brandveiligheid

Meer informatie over het Rockwool MetaalbouwSysteem

Dit is een speciaal ontwikkelde isolatieplaat met een harde toplaag en een flexibele onderlaag. De harde toplaag heeft als extra functie het creëren van een koudebrugonderbreking. Dit betekent dat het de koude- en warmteoverdracht tussen de buiten- en binnenkant van een gebouw vermindert. Deze steenwolisolatieplaten kunnen worden toegepast als thermische en brandwerende binnendoosvulling voor metalen gevels. Rockwool MetaalbouwSysteem 209 Duo isolatieplaten bieden de volgende voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk; snelle verwerking
 • Hoge thermische prestaties
 • Weer- en vochtbestendig
 • Geluidsisolerend
 • Blijvende isolatiewaarde