• Goede prijs/kwaliteit
  • Persoonlijk advies
  • Eigen productielijnen
  • > 50 jaar ervaring
Trusted Shops Klantenbeoordeling 4.57 / 5.00 of 142

Direct Advies? Neem dan contact met ons op

Prijzen zijn Incl. BTW Excl. BTW

Dakpanplaten

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Hier bent u aan het juiste adres voor dakpanplaten

Onze dakpanplaten onderscheiden zich in veel opzichten van traditionele dakpannen. Vooral de langere levensduur, licht gewicht, evenals de stormbestendigheid en een zeer eenvoudige montage zijn slechts enkele unieke aspecten van onze dakpanplaten. Het type dakpanplaat Kingstile wordt al vele jaren op grote schaal toegepast, waarschijnlijk hebt u al vele projecten gezien zonder te weten dat het onze unieke dakpanplaten zijn. Alle dakpanplaten zijn voorzien van een Plastisol HPS200 Ultra of polyester 25my coating. Door het zeer geringe gewicht worden deze dakpanplaten vaak over bestaande dakbedekking gemonteerd. Het totale pakket aan accessoires van zetwerk, schroeven, foamvullingen,etc. kunnen wij  snel en meestal uit voorraad leveren.

Condensvorming

Metalen dakplaten kunnen door temperatuurverschillen en slechte of beperkte ventilatie condens aan trekken. Om vochtproblemen door condensatie te voorkomen, dient u in de meeste gevallen eerst een anti-condensfolie op het dakbeschot aan te brengen. Deze folie zorgt ervoor dat vochtige lucht de dakisolatie niet kan aantasten en voorkomt lekkage door afdruppelend condenswater. Tussen de folie en de dakpanplaten moet voldoende ruimte overblijven (ca. 5cm) om een goede ventilatie te waarborgen. Wij adviseren u ook om de nok- en gootzijde niet (volledig) af te dichten met profielvullers, omdat dit geen ventilatie toelaat.

Nokafwerking van een dak met dakpanplaten

Voor de afwerking van een zadeldak met dakpanlaten worden meestal speciale halfronde of vlakke nokken gebruikt en de beide gevelzijden worden afgesloten met een nokeindstuk. Onder de nok kunt u eventueel nokvorstband aanbrengen. Nokvorstband biedt bescherming tegen het binnendringen van sneeuw en regen, maar laat ventilatie nog wel toe. De nokstukken worden met SHU schroeven aan de onderliggende dakpanplaten bevestigd.

Dakpanplaat sandwichpaneel

Tot ons assortiment behoren geïsoleerde dakpanpanelen. Dakpanpanelen hebben een uitstraling van een traditioneel dak met dakpannen. De dakpanpanelen worden veelal in de agrarische en recreatieve sector (maneges, hallen, zwembaden, vakantieparken), kantoorgebouwen en asbestsaneringsprojecten gebruikt. Dit voornamelijk, omdat geïsoleerde dakpanpanelen licht van gewicht zijn,hoge isolatiewaarde hebben en snel verwerkt kunnen worden. Een geïsoleerd dakpanpaneel heeft de uitstraling van traditioneel dak met dakpannen. Dakpanpanelen zijn geschikt voor alle dakapplicaties met een dakhelling van meer dan 12º en geeft de architect en opdrachtgever de mogelijkheid om met een modern systeem een traditionele uitstraling te verkrijgen. Dankzij speciaal ontwikkelde coating zijn deze dakpanpanelen nauwelijks van traditioneel pannendak te onderscheiden. Dakpanpanelen zijn zeer geschikt bij renovatie toepassingen. Door het geringe gewicht van geïsoleerde dakpanpanelen is het mogelijk om vrijwel iedere onderconstructie een dakpanuitstraling te geven. Dakpanpanelen wordt standaard voorzien van witte stucco binnenafwerking.

Voordelen van geïsoleerde dakpanpanelen

  • Uitstraling van oud hollandse dakpan
  • Super lichtgewicht
  • Hoge isolatiewaarde
  • Zeer snel en eenvoudig te monteren
  • Vanaf 12 graden dakhelling