• Goede prijs/kwaliteit
 • Persoonlijk advies
 • Eigen productielijnen
 • > 50 jaar ervaring
Trusted Shops Klantenbeoordeling 4.61 / 5.00 of 152

Direct Advies? Neem dan contact met ons op

Prijzen zijn Incl. BTW Excl. BTW

Dakpanplaten

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Dakpanplaten: toepassing en voor- en nadelen  

Dakpanplaten en dakpanpanelen worden veel toegepast als dakbedekking op woningen, bijgebouwen, tuinhuizen, carports, bergingen, hallen, clubhuizen en vakantiewoningen waarbij een esthetische uitstraling van dakpannen wordt verkozen. Bent u op zoek naar die traditionele dakpanlook voor uw dak? Maar wilt u toch liever een eenvoudige en snelle montage en lange levensduur? Dan zijn dakpanplaten wellicht iets voor u.

Huisman levert stalen en onduline dakpanplaten, maar ook dakpanpanelen die in een montagehandeling direct een geïsoleerd dak bieden. Wij bieden u naast de platen en panelen ook een totaal pakket aan accessoires aan. De bijpassende zetwerk passtukken, foamvullingen en bevestigingsmaterialen kunnen we snel en meestal uit voorraad leveren.

Dakpanplaten bieden veel voordelen in vergelijking met traditionele dakpannen, namelijk een langere levensduur, betere stormbestendigheid, een licht gewicht en eenvoudige montage. Dakpanpanelen zijn zeer geschikt bij renovatietoepassingen. Door het geringe gewicht van de panelen is het mogelijk om vrijwel iedere onderconstructie een dakpanuitstraling te geven.

Voordelen dakpanplaten en panelen: Nadelen dakpanplaten en panelen:

 • Uitstraling van oudhollandse dakpannen;
 • Super lichtgewicht;
 • Hoge isolatiewaarde (bij panelen);
 • Stormbestendig;
 • Lange levensduur;
 • Zeer snel en eenvoudig te monteren.
 • Moeilijker om een dakraam of dakkapel te monteren;
 • Mogelijk dat de platen op termijn een iets doffere kleur krijgen;
 • Mogelijk condensvorming bij stalen dakpanplaten, te voorkomen door anticondensfolie.

 

Stalen dakpanplaten, geïsoleerde panelen of Onduvilla

Stalen dakpanplaten worden geleverd met een HPS200 Ultra coating, die ultieme duurzaamheid en weerstand tegen corrosie biedt. De platen kunnen op maat tot een maximale lengte van zes en een halve meter besteld worden. Metalen dakplaten kunnen door temperatuurverschillen en beperkte ventilatie condens aantrekken. Om vochtproblemen door condensatie te voorkomen, dient u in de meeste gevallen eerst een anticondensfolie op het dakbeschot aan te brengen. Deze folie zorgt ervoor dat vochtige lucht de dakisolatie niet kan aantasten en voorkomt lekkage door afdruppelend condenswater. Tussen de folie en de dakpanplaten moet voldoende ruimte overblijven (ca. 5cm) om een goede ventilatie te waarborgen. Wij adviseren u ook om de nok- en gootzijde niet (volledig) af te dichten met profielvullers, omdat dit geen ventilatie toelaat.

Mocht je een geïsoleerde dakplaat met dakpan profiel willen, dan is het dakpanpaneel de oplossing. Dit bestaat uit een stalen bovenplaat in dakpan profiel, met daaronder een PIR isolatielaag van 45 tot 160mm gevolgd door een witte stalen onderplaat. Het dakpanpaneel wordt in verschillende kleuren en coatings geleverd tot een lengte van zestien meter.

Naast stalen dakpanplaten bieden we ook Onduvilla dakpanplaten, vervaardigd uit het composiet onduline, gebaseerd op cellulose vezels en bitumen.

Dakpanplaten bij Huisman

Huisman biedt samen met de meest toonaangevende producenten uit binnen- en buitenland een compleet aanbod in dakpanplaten. Daarnaast bieden we uit voorraad het totale pakket aan bijpassende accessoires zoals zetwerk, schroeven en foamvullingen. Samen met ons aanbod in dakbedekking, wandbekleding, staal, hout, multiplex, kozijnen, schuifdeuren en bevestigingsmiddelen bieden we je het voordeel dat je op één adres al je benodigdheden voor voordelige groothandelsprijzen direct kunt ophalen, of snel bezorgd kunt krijgen.