• Goede prijs/kwaliteit
  • Persoonlijk advies
  • Eigen productielijnen
  • > 50 jaar ervaring
Trusted Shops Klantenbeoordeling 4.61 / 5.00 of 152

Direct Advies? Neem dan contact met ons op

Prijzen zijn Incl. BTW Excl. BTW

Golfplaten

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Voor golfplaten bent u hier aan het juiste adres

-          Voordelige groothandelsprijzen online, per telefoon of bij ons aan de balie in Gemert
-          Huisman is één van de grootste golfplaten voorraadhouders en leveranciers van Nederland
-          Web bieden zowel Humanit golfplaten als golfplaten van SVK
-          Vezelcement hulpstukken, zetwerk en diverse soorten bevestigingsmiddelen uit voorraad leverbaar
-          Lichtplaten in golfprofiel leverbaar in supercristal, enkel- en driewandig polycarbonaat

Zie onze golfplaten productvideo voor een samenvatting van de toepassingen, eigenschappen, en voor- en nadelen van golfplaten:

Golfplaat toepassing en eigenschappen

Golfplaten worden voornamelijk  toegepast op daken van stallen, schuren, loodsen, hallen, bergingen, carports, woningen, kantoor- en bedrijfspanden, maar ook in de woningbouw. Golfplaten worden geproduceerd met PVA kunststof vezels en zijn cement gebonden. De kunststof vezel is de vervanger van asbest. De golfplaat ontleent zijn sterkte aan de golf waarna het vernoemd is. De golfplaten worden voorzien van polypropyleen veiligheidstrips, ongeveer in het midden van de materiaal dikte in iedere golf om het risico van doorvallen sterk te reduceren. De door Huisman geleverde golfplaten voldoen aan alle Europese normen (EN494) en zijn van de hoogste kwaliteitsklasse C1X.

De meest gangbare lengte in Nederland is 1,53m, echter we bieden uit voorraad alle productielengtes van 1,25m tot en met 3,05m. De standaardkleur voor golfplaten in Nederland is blauw-zwart, echter andere kleuren zoals tegelrood (terracotta), rood, groen, bruin, lichtgrijs en naturel grijs zijn op aanvraag ook leverbaar. 

Voor- en nadelen van golfplaten

Over de voordelen van vezelcement golfplaten valt veel te vertellen, hieronder een omschrijving. Deze voordelen maken golfplaten ideaal voor agrarische of paardensport doeleinden.

-          Voordelig: de dakbedekking voor hellende daken met de laagste prijs;
-          Vochtregulerend: waterdicht maar damp-open door een poriënstructuur. Dit reguleert vocht door opname van water en verdeling van waterdamp, en voorkomt dus condens;
-          Geluiddempend: lawaai van regen of hagel wordt sterk gedempt in tegenstelling tot vele soorten kunststof- en staalplaten;
-          Ammoniakbestendig en roestvrij: ideaal voor agrarische en paardensport doeleinden;
-          Hoog belastbaar en duurzaam: vormvast, bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft een lange levensduur;
-          Brandwerend en onderhoudsarm: draagt niet bij aan voortplanting van brand, en weinig onderhoud benodigd;
-          Asbestvrij, milieuvriendelijk en recyclebaar: bevat geen schadelijke stoffen voor mens of milieu, en is na vele jaren trouwe dienst bruikbaar als grondstof voor nieuwe materialen.

In vergelijk met andere dakbedekkingen die wij ook leveren, kan als nadeel worden vermeldt dat golfplaten iets moeilijker zijn om te monteren dan damwandplaten. En in vergelijk met sandwichpanelen biedt het enkel toepassen van golfplaten natuurlijk geen geïsoleerd dak. Dit is op te lossen door het monteren van isolatieplaten, iets wat ook naderhand nog mogelijk is. Ziet u niet de platen die u zoekt of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail naar bouwmaterialen@huisman.nl