• Goede prijs/kwaliteit
  • Persoonlijk advies
  • Eigen productielijnen
  • > 50 jaar ervaring
Trusted Shops Klantenbeoordeling 4.56 / 5.00 of 400

Direct Advies? Neem dan contact met ons op

Prijzen zijn Incl. BTW Excl. BTW
Golfplaat (SVK)

Meer afbeeldingen

SVK golfplaten

  Op voorraad
Afhalen: Per direct leverbaar
Levertijd: Doorgaans binnen 1 à 2 werkweken leverbaar
Totaal Vanaf: per m2

Vanaf: Excl. BTW: € 7,70 Incl. BTW: € 9,32 per m2

Blauw-zwarte asbestvrije golfplaten van het merk SVK.

* Verplicht

Totaal Vanaf: per m2

Vanaf: Excl. BTW: € 7,70 Incl. BTW: € 9,32 per m2

+ -
Opp. in m2 Prijs per m2
Please choose product option(s).
Beschrijving

SVK is een hoogwaarde vezelcement golfplaat. Vezelcement bestaat voornamelijk uit cement, water en versterkingsvezels. De Neptunus golfplaten worden opgebouwd uit verschillende lagen vezelcement. Om een nog betere onderlinge hechting te bekomen en om de sterkte te bevorderen, perst SVK elke golfplaat nog een tweede keer onder zeer hoge druk.

De SVK golfplaat wordt aan de 4 hoeken licht voorgegroefd, voor de standaard-lengteoverlap van 20cm. De nodige hoeken kunnen eenvoudig, zonder stofvorming, afgebroken worden. Met SVK golfplaat kan met één en hetzelfde type plaat zowel van rechts naar links als van links naar rechts gedekt worden. In Neptunus golfplaten worden uitsluitend speciaal geselecteerde, hoogwaardige vezels verwerkt. De kwaliteit van de wapeningsvezels bepaalt immers de uiteindelijke kwaliteit van de golfplaat.

Kwaliteit + Montage

Door hun poriënstructuur neemt de Neptunus golfplaat de waterdamp op uit de binnenruimte en geeft het geleidelijk aan de buitenlucht af. De golfplaat vormt een buffer zodat condensatie vermeden wordt. Aangezien in SVK vezelcement golfplaten geen metaal is verwerkt, zijn ze roestvrij. De SVK golfplaat heeft zo dus een lange levensduur. Het lawaai van hevige regen of hagel wordt door de Neptunus vezelcement golfplaat sterk gedempt, wat een aangename leefomgeving voor mens en dier vormt. De plaatser waardeert de Neptunus vezelcement golfplaat om haar licht gewafelde anti-slipstructuur die een betere grip verzekert. Daarenboven zijn de vezelcement golfplaten voorzien van polypropyleen-verstevigingsbandjes die de golfplaat verstevigen en de kans verkleinen dat men door het dak valt.

Wanneer het dakvlak niet haaks is, worden de golfplaten loodrecht op de nokgording geplaatst teneinde de nokken sluitend te doen passen.

Golfplaten mogen niet in verband gedekt worden.

Pasplaten zijn steeds minimum 3 golven breed en worden aan de dakrand geplaatst.

Volgende verschijnselen kunnen zich bij ongunstige omstandigheden voordoen en zijn niet terug te voeren op de kwaliteit van de platen en/of de plaatsing: Het binnendringen van wind, stof, roet, stuifsneeuw; De vochtige binnenlucht kan bij lage buitentemperatuur condenseren tegen de onderkant van de platen en daar afdruppen of bevriezen; De sneeuw kan zich op sommige plaatsen van het dak ophopen of kan bevriezen, vooral aan dakgoten, kilgoten en aan de buitenranden van het dakvlak. Wanneer dan snelle dooi intreedt, kan op deze plaatsen de normale waterafloop zodanig gehinderd worden dat smeltwater via de voegen binnendringt; de waterafvoer kan eveneens gehinderd worden door vervuiling van het dak, zoals door stof, bladeren, mos en dergelijke.

Veiligheid Bij het betreden van een golfplatendak moeten steeds voldoende en goed opgevatte veiligheidsmaatregelen getroffen worden die in overeenstemming zijn met de bepalingen van het A.R.A.B. (Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming), art. 462, 434.7.1 en 434.9.1. Dit houdt onder meer in dat men nooit rechtstreeks op golfplaten mag lopen. Men dient steeds gebruik te maken van stevig bevestigde loopvloeren (planken, ladders of andere gelijkaardige voorzieningen). Bewerking De verschillende bewerkingen worden uitgevoerd met gereedschap bestemd voor steenachtige materialen. Om stofvorming zo veel mogelijk te beperken. Zijn de hoeken van de platen fabrieksmatig voorgegroefd voor een lengteoverlap van 200mm, zodat ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Indien een grotere overlap vereist is, kunnen de hoeken worden afgeschuind met een aangepast werktuig (nijptang, Widia snijhaak, traagdraaiende handbandzaag). worden enkel traagdraaiende zagen (handbandzaag, cirkelzaag) gebruikt.

De bevestigingsgaten in de golfplaten en de hulpstukken worden voorgeboord met een diameter groter dan de schacht van de bevestiging (bout + 3mm) om uitzetting en beweging van de plaat mogelijk te maken. Het voorboren (indien geen zelfborende schroeven gebruikt worden) gebeurt met een handboormachine voorzien van een steenboor met hardmetalen punt. Het indraaien van de bevestigingen gebeurt best met een schroefmachine die werkt met een diepteregeling i.p.v. een koppeling op weerstand of kracht.

Eigenschappen

Kleur: Blauw-zwart
Breedte: 1090mm
Werkende breedte: 1050mm
Gewicht: Ca. 14kg per m²
Dikte: Ca. 5 á 6mm
Module: 177/51
Aantal golven: 6.5