Bouwmaterialen  |   Hallenbouw  |  Renovatie

DIRECT ADVIES? Neem contact op

Contact | Over Ons

Staalproducten

Bij Huisman hebben we nog veel meer dan alleen stalen balken! Ontdek ons uitgebreide assortiment aan staal met onder andere kokers, buizen, hoekstaal en platstaal. Of je nu werkt aan grootschalige bouwprojecten of specifieke industriële klussen, wij leveren precies het juiste staal. Bekijk hieronder ons assortiment en vind de geschikte staaloplossingen voor jouw projecten.

Stalen kokers

Stalen kokers zijn verkrijgbaar in twee soorten: vierkant en rechthoekig, geschikt voor diverse constructies. De keuze hangt af van esthetiek, beschikbaarheid, kosten en belastbaarheid.

Vierkante kokers hebben gelijke zijden, terwijl rechthoekige zijden verschillend zijn. Ze worden gebruikt in bouwconstructies, industriële meubels en voor decoratieve doeleinden zoals balustrades.

Stalen kokers zijn sterk, duurzaam en veelzijdig. Ze weerstaan buigen, vervorming en hebben een hoge treksterkte. Gemakkelijk aan te passen aan ontwerpeisen, passen ze zich aan verschillende behoeften aan. Hun strakke, moderne uitstraling maakt ze geschikt voor functioneel en decoratief gebruik.

Stalen buizen

Stalen buizen vinden diverse toepassingen, waaronder constructies, gasinstallaties en bannerframes. Bekend onder verschillende namen zoals constructiebuis, gasbuis, gelaste buis, stalen buisprofiel en ronde koker, zijn ze verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes.

Hoekstaal

Hoekstaal, ook wel bekend als L-profiel, is een type constructiemateriaal dat wordt gekenmerkt door zijn L-vormige dwarsdoorsnede. Het wordt vervaardigd door staalplaten of -rollen te buigen en te lassen of te rollen in de vorm van een hoek, waarbij twee zijden loodrecht op elkaar staan. Hoekstaal wordt vaak gebruikt in constructies, zowel in de bouwsector als in andere toepassingen zoals in de productie van meubels, rekken, en als versteviging in metaalconstructies. Het wordt gewaardeerd vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor het een populair materiaal is in verschillende industrieën

Platstaal

Platstaal wordt uitsluitend geproduceerd in warmgewalste vorm. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor u de juiste afmeting voor uw specifieke klus kunt selecteren. Bovendien biedt het de optie tussen gestraald en ongestraald platstaal. Tijdens het walsproces ontwikkelt zich een walshuid op het staal. Door het te laten stralen, wordt deze huid verwijderd, waardoor het staal opnieuw bewerkbaar wordt. Deze eigenschappen maken platstaal een veelzijdig materiaal dat geschikt is voor diverse toepassingen in de bouw, productie en andere industriële sectoren. Of het nu gaat om constructiewerk, fabricage van machines, of andere bouwprojecten, platstaal biedt flexibiliteit en duurzaamheid. Het vermogen om de grootte en afwerking aan te passen aan specifieke vereisten, maakt het een gewaardeerde keuze voor professionals en hobbyisten die op zoek zijn naar betrouwbaar materiaal voor hun projecten.