Bouwmaterialen  |   Hallenbouw  |  Renovatie

DIRECT ADVIES? Neem contact op

Contact | Over Ons

Tijd voor staal

Bent u op zoek naar staal? Dan is dit het moment om toe te slaan! De druk die op de staalprijzen stond, is namelijk afgenomen. Dit komt onder andere doordat de vraag en het aanbod van staal steeds meer naar elkaar toe zijn gelopen. Het logische gevolg hiervan is dat de prijzen de laatste tijd zijn gedaald en op dit moment stabiel zijn.

Staalprijzen gestabiliseerd

De afgelopen jaren is de prijs van staal aanzienlijk gestegen. De vraag nam extreem toe, terwijl de beschikbaarheid gering was. In de periode van 2016 tot 2020 waren deze prijzen al redelijk stabiel, maar door de coronapandemie is hier in 2021 een flinke verhoging in gekomen. Dit kwam vooral doordat in deze periode de productie flink is afgenomen en de voorraden gering waren.

Verder had deze stijging ook te maken met de groei van de economie in landen zoals China, India en Brazilië, terwijl de productie van staal beperkt is gebleven vanwege de hoge kosten van energie en van de grondstoffen die benodigd waren. Hier zit nu een verandering waardoor de prijzen gestabiliseerd zijn.

Stalen balken

Stalen balken worden veel toegepast in de bouwsector. Balken, ook wel stalen profielen genoemd, worden veelal gebruikt als dragende elementen of als kolommen in constructies. Deze balken zijn sterk, duurzaam en bieden ondersteuning aan belastingen. De profielen zijn in diverse profileringen beschikbaar. Veel gebruikte profielen zijn: IPE, HEA, HEB, HEM en UNP.

Huisman Gemert kan bovengenoemde profileringen extra voordelig leveren op een standaard lengte van 6 meter onbehandeld of gestraald en gespoten in de kleur Antraciet (±RAL 7016).

Liever één van deze profielen op maat geleverd?

Zaagservice

Wij bieden ook een zaagservice waarbij wij de stalen balken nauwkeurig voor u kunnen zagen tot een lengte van 13,5 meter. Ook deze balken zijn onbehandeld of gestraald en gespoten leverbaar.

Bent u op zoek naar een andere afmeting, behandeling zoals verzinken of lasmenie en/of een langere lengte (Leverbaar tot 24 meter)? Neem dan contact op met één van onze verkoopmedewerkers, zij gaan dan samen met u kijken naar de mogelijkheden.

Korte lengtes op voorraad

Sinds kort verkoopt Huisman naast de standaard handelslengtes ook een aantal kokers, profielen, platstaal en hoekstaal van 6000mm ook kortere lengtes aan. De kortere lengtes zijn ideaal voor mensen die een kleine hoeveelheid nodig hebben of die de langere lengtes van 6000mm niet kunnen vervoeren. De kortere lengtes worden op dit moment aangeboden in 2000mm en 3000mm.

Kortom de kortere lengtes zijn zeker de moeite waard om in gedachte te nemen!