Bouwmaterialen  |   Hallenbouw  |  Renovatie

DIRECT ADVIES? Neem contact op

Contact | Over Ons

Plaatmateriaal voor élk project

Plaatmateriaal bestaat uit platen die samengesteld zijn uit een oneven aantal houtfineerlagen, die op elkaar zijn gelijmd in een kruiselings patroon. Plaatmateriaal is er in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Of je nu een professional bent in de bouwsector of zelf aan de slag gaat, wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om met kwalitatief hoogwaardig plaatmateriaal te werken.

Soorten plaatmateriaal

Plaatmateriaal is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Wij leggen je dan ook graag uit in welke uitvoeringen plaatmateriaal beschikbaar is.

OSB plaat

OSB staat voor Oriented Strand Board en is een constructieplaat/vezelplaat. Deze platen hebben de hoogste buigsterkte in de lengte van de plaat en zijn dus het sterkst bij een dwarse ondersteuning. Daarnaast is het een makkelijk te verwerken en bewerken materiaal. Het grootste voordeel van de OSB platen zit ‘m in de productie. Deze platen zijn namelijk veel duurzamer dan andere plaatmaterialen. OSB platen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ze worden veel gebruikt voor vloeren en wanden van constructies van woningen.

Multiplex

Multiplex platen zijn makkelijk te verwerken. Veel keukenfabrikanten en interieurbouwers gebruiken multiplex om kasten van te maken. Ook worden ze gebruikt voor bijvoorbeeld boeiboorden, deuren en het aftimmeren van zolder ruimtes. Doordat multiplex plaatmateriaal zo functioneel is het in diverse diktes verkrijgbaar.

Betonplex plaat

Betonplex platen zijn met watervaste lijm verlijmd, wat het watervaste platen maakt. De toplaag is vaak gemaakt van hardhout, wat zorgt voor een gladde en krasvaste oppervlakte. Ook deze platen zijn makkelijk te verwerken. Ze worden vaak toegepast bij aanhangwagens, opbergruimten, betonbekistingen, dierenhokken, wanden van bedrijfsauto’s en bekleding van vloeren.

Underlayment

Underlayment wordt op dezelfde wijze geproduceerd als multiplex, waardoor deze platen vergelijkbaar zijn met elkaar. Underlayment platen hebben een meer natuurlijke uitstraling dan multiplex platen. Underlayment platen worden vaak gebruikt als constructiemateriaal in wanden en vloeren. Daarnaast worden ze ook steeds vaker gebruikt in meubels zoals tafels en kasten.

Houten plaatmateriaal voor buiten

Op zoek naar plaatmateriaal voor buiten? Ook dan ben je bij Huisman Gemert aan het juiste adres! Ons houten plaatmateriaal biedt de duurzaamheid die nodig is voor buitentoepassing, zoals buitengevels en tuinprojecten. Daarnaast is het bestand tegen verschillende weersinvloeden.

Wil je met plaatmateriaal aan de slag? Wij staan klaar om je te adviseren. Ons uitgebreide assortiment biedt de ideale oplossing voor elke toepassing, zowel binnen als buiten. Mocht je een speciale uitvoering of maatvoering willen, neem dan contact met ons op. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden!