Bouwmaterialen  |   Hallenbouw  |  Renovatie

DIRECT ADVIES? Neem contact op

Contact | Over Ons

Tekort bouwmaterialen houdt aan, prijzen blijven stijgen

Waar veel mensen de hoop hadden dat in de loop van dit jaar de problemen zouden zijn opgelost blijkt dit voor veel bouwmaterialen niet zo te zijn.

Levertijden profielplaten en sandwichpanelen lopen verder op

Doordat de vraag naar profielplaten en voornamelijk sandwichpanelen op een hoog niveau blijft en de beschikbaarheid van bestanddelen voor het maken van deze materialen laag blijft, zijn veel fabrikanten genoodzaakt de levertijden van de profielplaten en sandwichpanelen te verhogen. Als de producten al leverbaar zijn dient u rekening te houden met zeer lange levertijden.

Een voorbeeld hiervan zijn de op maat gemaakte sandwichpanelen. Waar voorheen een levertijd werd aangehouden van 3 à 4 weken dient u nu rekening te houden met een minimale levertijd van 15 à 20 weken. Deze levertijden kunnen zelfs nog hoger oplopen als de grondstoffen op het moment van productie niet voorradig blijken te zijn.

Prijzen stijgen nog steeds

Doordat de tekorten nog enige tijd gaan aanhouden stijgen de prijzen van de grondstoffen naar recordhoogtes. Waar in het begin werd gezegd dat de prijzen in het vierde kwartaal zouden gaan stabiliseren blijkt dit echter geen waarheid te gaan worden en zullen de prijzen van grondstoffen en dus ook de bouwmaterialen nog steeds door blijven stijgen. Wanneer deze prijzen gaan stabiliseren is de grote vraag. Door bovenstaande ontwikkelingen dient u bij interesse in een aantal categorieën bouwmaterialen waarin momenteel flinke schaarste heerst, rekening te houden met:

  • Lange(re) levertijden
  • Slechte of geen productbeschikbaarheid
  • Prijswijzigingen per dag
  • Korte offertegeldigheid
  • Onverhoopt niet kunnen nakomen van gemaakte afspraken door materiaaltekorten en/of oplopende levertijden

Niet alle bouwmaterialen ondervinden problemen

De levertijden en prijzen van profielplaten en sandwichpanelen lopen dan wel op maar dat is  niet bij alle bouwmaterialen het geval. Een voorbeeld hiervan zijn de vezelcement golfplaten. De golfplaten zijn nauwelijks in prijs gestegen en de beschikbaarheid van de vezelcement golfplaten is nog steeds hoog. Ook de beschikbaarheid van stalen balken zoals IPE of HEA neemt weer toe.

 

 

 

 

 

Wat doet Huisman voor u?

Wij gaan er alles aan doen om onze voorraden tijdig en tegen een zo scherp mogelijke prijs aan te vullen, zodat wij u als klant zo goed en snel als mogelijk van dienst kunnen zijn. Ook gaan wij er alles aan doen om u als klant zo goed mogelijk op de hoogte te houden van uw bestelling of levering. Mocht u onverhoopt toch nog vragen hebben over uw bestelling of levering? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.