Bouwmaterialen  |   Hallenbouw  |  Renovatie

DIRECT ADVIES? Neem contact op

Contact | Over Ons

Zetwerk, de afwerking voor uw project!

 

Zetbanken waarop het zetwerk wordt vervaardigd

Zetwerk, waar wordt het voor gebruikt?

Zetwerk, het is verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, maar wat is het precies? Zetwerk is een op maat gemaakt afwerkprofiel wat gehaald wordt uit een vlakke stalen plaat. Denk hierbij aan afwerkprofielen zoals: lekdorpels, windveren, U-profielen, nokken en hoekstukken. Deze afwerkprofielen worden gebruikt voor de afwerking van bedrijfshallen, loodsen, stallen, veranda’s en panden. Huisman Gemert biedt standaard profielen aan, maar daarnaast ook maatwerk. Dit wordt naar wens voor u in de juiste kleur en coating geproduceerd, zodat het zetwerk precies aansluit bij uw wensen.

 

Voorbeelden zetwerk

Huisman Gemert heeft een eigen zetterij, knipbank en een ruime voorraad vlakke platen in ruim honderd verschillende kleuren en coatings. De vlakke platen worden op maat geknipt op de knipbank en vervolgens wordt deze op de juiste maten gezet in de zetbank. 

Meer informatie? Bekijk onze productvideo hieronder!

https://youtu.be/jqxPuua2i_s

Waar pas ik zetwerk toe?

 

Zetwerk toegepast op loods

Lekdorpel:
De lekdorpel wordt ook wel een waterslag genoemd en wordt toegepast onder bijvoorbeeld een raamkozijn of bovenop de borstwering. De lekdorpel zorgt ervoor dat het water goed afloopt en niet de muur of gevel in kan gaan, waardoor er geen waterschade kan ontstaan.

Dagkantafwerking:
Voor de afwerking van uw raam- en/of deurkozijn met de gevel wordt een dagkantafwerking gebruikt. Deze dagkantafwerking kan gemaakt worden in dezelfde kleur en/of coating als uw gevelafwerking waardoor het een mooi geheel wordt.

Buiten- en binnenhoek:
Een buiten- en/of binnenhoek wordt gebruikt om de aansluiting van de hoek uw gevel netjes af te werken. De hoekstukken kunnen in dezelfde kleur/coating worden vervaardigd als uw paneel en/of wandplaat waardoor deze netjes wegvalt.

Windveer:
Een windveer is een afwerkrand aan de weerskanten van een dak. Schuine daken zijn aan de kopse kant vaak kwetsbaar. De windveer voorkomt dat er regen en wind onder het dak kan komen. De windveer kan gemaakt worden in dezelfde kleur/coating als het dak maar kan ook een contrasterende kleur hebben zoals op bovenstaande foto.

Nokstuk:
Een nokstuk is een horizontaal geplaatst stuk zetwerk dat het hoogste punt van een dakconstructie vormt. Het verbindt de twee schuine delen van het dak en sluit deze netjes af. Het nokstuk zorgt ook voor de afvoer van regenwater en voorkomt dat water onder de dakbedekking kan infiltreren.

Zetwerkconfigurator

Huisman Gemert heeft een eigen zetwerkconfigurator ontwikkelt, waarmee u op een zeer eenvoudige manier uw zetwerk geheel op maat kunt bestellen. Zo kunt u kiezen uit één van onze standaard profileringen en kleuren of geheel naar wens uw maten, kleuren of coatings zelf invoeren. Alle maten zijn hierbij variabel, zo weet u zeker dat het zetwerk perfect aansluit bij uw project. 

Plaatmateriaal
Wanneer u gebruik maakt van de zetwerkconfigurator heeft u de keuze uit drie soorten plaatmateriaal waarin de profielen gemaakt kunnen worden. 

Gecoat staal:
Plaatmateriaal van gecoat staal is leverbaar in dezelfde coatings en kleuren als bijvoorbeeld uw sandwichpanelen of profielplaten. Hierdoor kunt u zetwerk laten produceren dat perfect aansluit bij uw situatie. Een aantal coatings die wij standaard in ons assortiment hebben zijn: HPS200 Ultra, XL Forté, SP25, Spectrum, Destral en houtnerfstuctuur.

Magnelis verzinkt staal:
Magnelis verzinkt staal is een innovatief type zink-aluminium-magnesium coating die wordt gebruikt ter bescherming van staal tegen corrosie. Het staal wordt eerst verzinkt met een laagje zink-aluminium-magnesium en daarna gepassiveerd. Hierdoor ontstaat er een sterke, corrosie-werende laag die veel betere bescherming biedt dan traditioneel galvaniseren. Hierdoor heeft het een zeer hoge duurzaamheid en is het geschikt voor toepassingen in de meest uitdagende omgevingen.

Cortenstaal:
Cortenstaal is een legering van staal waarin onder andere koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn verwerkt. Deze legering staat ook wel bekend als weervast staal en kan zonder oppervlaktebehandeling worden gebruikt in ongunstige weersomstandigheden en krijgt naar verloop van tijd een roestig uiterlijk. Cortenstaal wordt veel gebruikt in tuinen, bijvoorbeeld als randafwerking van uw gazon of voor bloembakken.